ZAMÓW ONLINE

Wirtualne półki naszego sklepu

ZAMÓW
ONLINE

Nano Gold Liquid

Nawilżający płyn terapeutyczny z nanozłotem.

Produkt jest niedostępny

Ceny widoczne tylko dla profesjonalistów po zalogowaniu.

Produkt dogłębnie nawilża, regeneruje oraz wzmacnia strukturę skóry. Po regularnej aplikacji zauważa się wzrost jędrności oraz elastyczności skóry, ale też wyraźne wygładzenie struktury skóry i drobnych zmarszczek. Krem odbudowuje naskórek, łagodzi podrażnienia i przywraca jej komfort. Wzmacnia naturalną barierę skóry poprawiając jej zdolności do samoobrony. Skóra zyskuje zdrowy i promienny wygląd, jest nawilżona i odprężona.

Zastosowanie:
– skóra dojrzała, sucha wymagająca napięcia

– skóra wymagająca nawilżenia i regeneracji
– może być stosowany do codziennej pielęgnacji


Poprawa napięcia i nawilżenia skóry to jego najważniejsze zdolności. Bazując na znanych, skutecznych i wykorzystywanych od dawna w kosmetologii składnikach, takich jak kwas hialuronowy i złoto prowadzi do redukcji zmarszczek i uelastycznienia skóry poprzez swoje biostymulujące działanie i aktywizacje fibroblastów. Ponadto odświeża, ujednolica koloryt i dodaje blasku. Sprawdzi się zarówno w przypadku cer dojrzałych, by niwelować oznaki starzenia, jak i u młodszych, by zapobiegać ich powstawaniu, szczególnie, że wykazuje też działanie antyoksydacyjne.

500ml

Aqua, Citrus Clementina Fruit Extract, Pentylene Glycol, Gold(nano), Hydroxyacetophenone, Sodium Lactate, Sodium Hyaluronate, Polysorbate 20, Parfum, Potassium Sorbate

Produkt dogłębnie nawilża, regeneruje oraz wzmacnia strukturę skóry. Po regularnej aplikacji zauważa się wzrost jędrności oraz elastyczności skóry, ale też wyraźne wygładzenie struktury skóry i drobnych zmarszczek. Krem odbudowuje naskórek, łagodzi podrażnienia i przywraca jej komfort. Wzmacnia naturalną barierę skóry poprawiając jej zdolności do samoobrony. Skóra zyskuje zdrowy i promienny wygląd, jest nawilżona i odprężona.

Argirelina (acetyl hexapeptyd-8) – składnik przeciwzmarszczkowy. To syntetyczny, niskocząsteczkowy, peptyd biomimetyczny,a więc o działaniu botox-like. Łączy się z kompleksem SNARE (grupa białek transportowych), który odgrywa decydującą rolę w uwalnianiu acetylocholiny i hamuje jej łączenie się z receptorami, co z kolei blokuje przekazywanie sygnału nerwowego i uniemożliwia skurcz. Efektem jest rozluźnienie napięcia mięśniowego i w ten sposób zapobieganie pogłębianiu zmarszczek mimicznych. Dodatkowo stymuluję syntezę kolagenu. Jego działanie jest krótkotrwałe. Sprzedawany jako Argireline przez laboratorium badawcze Lipotec. Często stosowana substancja w kosmetykach na okolicę oczu.

Kwas bursztynowy
(kwas 1,4-butanodiowy, Succinic Acid) – należy do kwasów dwukarboksylowych. To składnik dedykowany osobom o cerze dojrzałej, wiotkiej, potrzebującej regeneracji, ale także tych z cerą tłustą i mieszaną ze skłonnością do zmian trądzikowych. Wykazuje działanie biostymulujące, antyoksydacyjne i antybakteryjne. Uczestniczy w cyklu przemian biochemicznych prowadzących do powstawania ATP, pobudzając procesy energetyczne w komórkach i aktywizując metabolizm. Ma on także właściwości złuszczające, przy jednoczesnym braku potencjału drażniącego. To substancja, która wyraźnie wygładza strukturę skórę, ale także hamuje reakcje zapalne i skutecznie redukuje blizny.


Mleczan sodu
(sól sodowa kwasu L-mlekowego) – to składnik NMF, a także naturalny humektant,a więc ma zdolność wiązania i zatrzymywania wody w skórze, chroniąc ją w ten sposób przed odwodnieniem. Posiada ponadto właściwości przeciwbakteryjne, dzięki czemu znajduje zastosowanie w kosmetykach do skóry trądzikowej. Ma też właściwości zmiękczające zrogowaciały naskórek, a także regulujące pH kosmetyków.

Sok z ogórka – bogaty jest w sole mineralne, witaminy A, B, C oraz E, kwasy organiczne, enzymy, siarkę oraz śluzy. Ogórek ma ten sam odczyn Ph co skóra ludzka i doskonale wpływa na jej kondycję. Wykazuje działanie łagodzące podrażnienia, nawilżające, tonizujące, odświeżające oraz zmiękczające, a także rozjaśniające przebarwienia. Preparaty z ogórkiem szczególnie polecane są cerom tłustym, trądzikowym ze skłonnością do pojawiania się wyprysków.

Nanoplatyna – to substancja o bardzo szerokim spektrum działania. Przede wszystkim wyjątkowo skutecznie redukuje przebarwienia i wyrównuje koloryt skóry, dając efekt rozjaśnienia i rozświetlenia. Wykazuje ona także działanie nawilżające, ujędrniające i redukujące podrażnienia. Odbudowuje skórę, neutralizuje działanie wolnych rodników tlenowych i promieniowania UV, hamuje TEWL, zmniejsza obrzęki. Jest wykorzystywana w leczeniu chorób alergicznych, AZS, trądziku i łuszczycy.

Sok z klementynki – to surowiec bogaty w witaminy B6 i B9, kwas foliowy, C oraz A(!), minerały: cynk, magnez, mangan, potas, sód, wapń i żelazo; tłuszcze, węglowodany, białka, pektyny, karotenoidy i flawonoidy. Doskonale sprawdza się w pielęgnacji każdego typu cery dodając skórze świeżości i blasku. To rewelacyjny antyoksydant. Działa przeciwstarzeniowo, ale także odświeżająco, wzmacniająco, odkażająco i wybielająco. Delikatnie złuszcza i zmiękcza naskórek. Obecne w klementynkach karotenoidy i flawonoidy zapewniają skórze odpowiedni poziom nawilżenia, zapobiegając przedwczesnemu pojawieniu się zmarszczek, a witamina C jest sekretem ich korzystnego wpływu na kondycję skóry, gdyż pełni istotną rolę w syntezie kolagenu, niezbędnego dla utrzymania elastyczności skóry.

Nanozłoto – upiększające właściwości złota znane są już od starożytności, a złoto nanokoloidalne ma jeszcze lepsze działanie! Rewelacyjnie wygładza zmarszczki, działa biostymulująco, pobudza skórę do wytwarzania kolagenu, a dzięki temu skóra staję się jędrna i sprężysta, niesamowicie miękka i gładka oraz widocznie młodsza już po krótkim czasie stosowania. Nanozłoto, dzięki temu, że pobudza skórę do regeneracji, świetnie sprawdza się we wspieraniu procesów gojenia ran i redukcji blizn, jednak nadal jego podstawowym zastosowaniem jest przeciwdziałanie i redukowanie zmarszczek i redukowanie przebarwień. Ponadto stosuje się je także w terapii przewlekłego trądziku, wyprysków czy liszaja oraz – ze względu na właściwości nawilżające oraz dobrą tolerancję – w łuszczycy i w atopowym zapaleniu, a także u osób ze skórą alergiczną i skłonną do podrażnień.

Kwas hialuronowy – to jeden z najczęściej stosowanych składników w kosmetologii. Jest on liniowym polisacharydem, zaliczanym do glikozaminoglikanów, zbudowanym

zpodjednostek dwucukrowych, glukuronianu sodowego i N-acetyloglukozoaminy o naprzemiennym układzie. Występuje prawie we wszystkich tkankach organizmów żywych, a jego charakterystyczną cechą jest nieswoistość gatunkowa i tkankowa – jest identyczny we wszystkich żywych organizmach. Ma niezwykłe właściwości wiązania wody i silne działanie nawilżające.

Sok z brzozy – zawiera w swym składzie szereg mikroelementów oraz niewielkie ilości naturalnie występujących kwasów (stąd ich łagodne działanie), takich jak kwas octowy, askorbinowy, jabłkowy czy salicylowy i to właśnie one są odpowiedzialne za ujędrniające, tonizujące i lekko rozjaśniające działanie soku z brzozy. Działa on też odświeżająco, nawilżająco i napinająco.

Nanosrebro – srebro jest metalem skutecznym w zwalczaniu wielu rodzajów bakterii. Wykazuje działanie bakteriobójcze, antyseptyczne, przeciwzapalne i ściągające. Działa antybiotycznie w stosunku do licznych pierwotniaków, a nawet wirusów. Poprawia stan skór łojotokowych, oparzonych, odmrożonych czy zaatakowanych przez grzyby. Nanocząsteczki srebra osiadając na błonie komórkowej bakterii blokują enzymy, niezbędne do ich rozmnażania i powodują denaturację białek, co prowadzi do zaniku ich aktywności biologicznej, a co niezwykle istotne – drobnoustroje nie są w stanie uodpornić się na działanie srebra, jak to może wydarzyć się w stosunku do antybiotyków. Nanosrebro koloidalne jest najskuteczniejszą postacią tego drogocennego składnika, im mniejsza cząsteczka, tym skuteczność koloidu większa. Struktura koloidu jest taka sama, jak struktura ludzkich płynów ustrojowych, dlatego jego przyswajalność wynosi od 90 do 100%.

Kwas migdałowy – delikatnie złuszczający związek, należący do alfa-hydroksykwasów. Strukturalnie jest bardzo podobny do antybiotyków, skuteczny szczególnie w przypadku: Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Bacillus proteus czy Aerobacter aerogenes. Jest dobrze tolerowany nawet przez osoby bardzo wrażliwe i teoretycznie nie powoduje podrażnień. Jego cząsteczka jest większa od cząsteczki kwasu glikolowego, co zapewnia mu stosunkowo wolne, ale równomierne przenikanie przez skórę. To produkt o szerokim zastosowaniu gabinetowym. Do złuszczania wykorzystuje się roztwory o stężeniu od 30 do 50%, w stężeniu od 2 do 10% kwas migdałowy znajduje się w preparatach stosowanych bezpośrednio przed zabiegiem. Stosuje się go także w preparatach do pielęgnacji domowej,np. w kremach występuje w stężeniu od 5 do 15%. Ma wysoki profil bezpieczeństwa i nie wykazuje fototoksyczności, a więc można go stosować przez cały rok.

Kwas salicylowy – jedyny stosowany w kosmetyce przedstawiciel beta-hydroksykwasów, Wykazuje on właściwości podobne do alfa-hydroksykwasów,a więc działa złuszczająco poprzez poluzowanie połączeń międzykomórkowych i usunięcie warstwy zrogowaciałych komórek naskórka. Jego działanie jest jednak łagodniejsze, stąd brak pieczenia, szczypania i nadmiernego złuszczania się skóry. Istotny jest fakt, że jest rozpuszczalny w tłuszczu, bo czyni go to substancją idealną dla osób z cerą problematyczną,ze skłonnością do zanieczyszczonych porów i trądziku. Działa przeciwbakteryjnie i przeciwzapalnie, sprzyja procesowi gojenia zmian skórnych, ognisk zapalnych i podrażnień. Z uwagi na zdolność wnikania w głąb mieszków włosowych, zapobiega zapaleniu mieszków włosowych, a także (również z uwagi na niewielkie rozmiary jego cząsteczki) do odblokowywania zatkanych porów skóry, zapobiegania tworzeniu się wyprysków oraz redukcji zaskórników. Zmniejsza widoczność blizn, zwiększa absorpcję aplikowanych na skórę składników aktywnych. W stężeniu od 1 do 2% występuje w preparatach kosmetycznych przeznaczonych do użytku domowego i wykazuje wtedy właściwości keratolityczne, przeciwzaskórnikowe, bakteriobójcze, przeciwzapalne i przeciwgrzybiczne. Można go też znaleźć w składzie szamponów do włosów, gdyż jest czynnikiem antyseptycznym o działaniu przeciwłupieżowym i keratolitycznym. Do użytku profesjonalnego wykorzystuje się go w wyższych stężeniach i tak do 10% wykazuje właściwości keratoplastyczne (tworzenie nowego naskórka), powyżej 10% wykazuje działanie keratolityczne. W preparacie zastosowana została jego innowacyjna postać, która uwalnia kwas w momencie masażu lub tarcia.

Odkryj więcej produktów z serii Hydra Fusion Line

Profesjonalne kosmetyki do gabinetów kosmetycznych, które są przeznaczone do pielęgnacji każdego rodzaju skóry. Nasza linia produktów bazuje na innowacyjnych recepturach oraz specjalnie wyselekcjonowanych surowcach, które zostały dobrane z największą starannością przez specjalistów.

Szukaj produktu